Goud voor Robbe Demets en Jarno Dewulf op het Belgisch kampioenschap senioren in Tielt 04/11/2023

Tussen 01/11 en 11/11 beleefde Judo Kwai Moorsele op zaterdag 04/11 een 3de feestdag!

Op het Belgisch Kampioenschap in Tielt werd gisteren nog maar eens een streep geschiedenis geschreven. Er zijn 7 categorieën bij de heren en maar liefst 2 categorieën worden door Robbe en Jarno bekroond met Belgisch goud.

Met een halve tribune aan supporters waren Robbe en Jarno klaar om te knallen.

Robbe groeit doorheen zijn tornooi met sterk en vinnig judo. Op zijn weg naar de finale rekent hij sterk af met 2 Waalse judoka's. In de finale wordt het een echte nagelbijter met judo van het hoogste niveau! In de 9de minuut van de golden score scoort hij fenomaal en wordt hij na 6 keer bij de jeugd nu ook Belgisch kampioen in de -66kg bij de senioren. Bedankt aan Robbe om verschillende van zijn supporters net geen hart aanval te bezorgen...

Jarno (Lid van onze herenploeg) wordt voor de 4de keer Belgisch Kampioen in de -100kg! Moeiteloos oogt (maar is het niet) hij zijn baan naar de finale vrij te maken. In de halve finale heeft hij maar 7 seconden nodig om zijn tegenstander in een prachtige ippon te werpen. De finale werd een herhaling van het Vlaams Kampioenschap, maar wat is Jarno o zo sterk met zijn heupwerk (O Goshi). Startend werpt Jarno zijn tegenstander in Waza'ari en maakt het opnieuw heerlijk af met zijn gekende Tomoe Nage, ippon!!!

Wat zijn we trots op deze heren en hun uitzonderlijke prestaties!

Bedankt aan Robbe, Jarno, coach Eddy en alle supporters om een prachtige judo dag te beleven!