Bijscholing IURA SENSEI Nevele 10/12/2023

Op zondag 10 december jl. tekenden zo’n 105 trainers present in Nevele voor een bijscholing met Iura Sensei. Iura Sensei is Master lichamelijke opvoeding, 8ste Dan en officiële Overseas Kodokan Instructor. Hij is tevens lid van het Committee International Affairs van de All Japan Judo Federation. Daarnaast is hij ook IJF continentale scheidsrechter. Persoonlijk behaalde hij verschillende podiumplaatsen op (inter)nationale universitaire kampioenschappen en was hij bondscoach van IJsland.

De Sensei is vandaag vooral gekend en wordt geroemd voor zijn fijne technische kennis en expertise. Hij werd reeds ontelbare keren gevraagd voor internationale seminaries rond kata en techniek.

Tijdens de bijscholing in Nevele werden verschillende technieken overlopen, maar ook vaak finesses aangeboden die nieuw waren voor vele trainers. De deelnemers stonden samen 3u30 op de mat, met een pauze van 45 minuten. Kortom, een goed gevulde en leerrijke bijscholing waarna de deelnemende trainers huiswaarts keerden met nieuwe opgedane kennis om door te geven aan hun judoka’s.